-

Hallo,
Mijn naam is Walter van Oosterhout en ik heb een eigen glasatelier:  "Glasatelier Tatchara"  in Breda.
Bij mij kunt u terecht voor tiffany, glas in lood, sieraden van glas, mozaïek gipsbuiken, mozaïek op torso, urnen mozaïek en allerlei vormen van gipsafdrukken, evt bewerkt met mozaïek
Ik richt mijn leven in volgens de Boeddhistische levensfilosofie, hetgeen ook vaak terug te vinden is in mijn werk. Ik maak graag suncatchers en raamhangers met thema's uit het leven van de Boeddha.
Ik ben gespecialiseerd in het maken van een gipsafdruk van een zwangere buik (gipsbuik) waarop ik een mozaïek kan maken, een zwangerenmozaïek of wel een mozaïek op gipsbuik genaamd.
Ook van niet zwangere vrouwen kan ik een gipsafdruk maken van hun borsten. Samen met een schildering of mozaïek erop wordt dit een uniek kunstwerk in uw huis.
Voor vrouwen die een borstamputatie moeten ondergaan, kan het waardevol zijn om een gips af druk van hun borsten, met eventueel  mozaïek, te laten maken voordat een  operatie wordt uitgevoerd.
Dit werkt niet voor iedereen, maar voor diegene die dit wel graag wil, bied ik de mogelijkheid.
De kosten voor het maken van een gipsafdruk, evt met mozaïek, van de borsten vindt u op de pagina Vrouwenborsten.
Daarnaast maak ik graag urnen met mozaïek waar de as van dierbare overleden in kan worden bewaard.

Tiffany is een eeuwenlang beoefende glaskunst uit Frankrijk.
Het bestaat uit het beplakken met koperfolie van de zijkanten van stukken glas en deze worden vervolgens aan elkaar gesoldeerd. Ik richt mij op het maken van suncatchers in allerlei vormen en groottes.

Glas-in-lood is een techniek die al eeuwen wordt toegepast in ons land. Eigenlijk uit armoede geboren omdat men vroeger geen grote ramen kon betalen, vandaar deze oplossing. De kleinere stukken glas werden met lood aan elkaar gezet in allerlei figuraties en zo is glas-in-lood ontstaan

In Ravenna heb ik een cursus traditionele Italiaanse mozaïeken maken gevolgd, aangevuld met diverse workshops in eigen land.  Inmiddels ben ik mijn eigen stijl gaan ontwikkelen.
Ik maak mozaïeken op allerlei vormen en voorwerpen, zoals fotolijsten, spiegels, vazen, een torso, urnen en dienbladen. Mijn specialiteit is het maken van een mozaïek op een gipsbuik, een zogenaamde zwangerenmozaïek.
Ik werk met diverse materialen: glas, smalti, keramiektegels en natuurlijke materialen, zoals marmer.
Een ander passie is het maken van urnen mozaïek. Een passende  creatie maken om de as en nagedachtenis van een dierbare overledenen in te bewaren.
Als gipsverbandmeester heb ik tevens geleerd te werken met natuurlijk gips en daarmee vervaardig ik diverse soorten mallen, zoals een gipsbuik, gezichtsmasker, torso of buste. In principe kunnen gipsafdrukken van alle ledematen of voorwerpen worden gemaakt. Bij vrouwen, mannen of kinderen Hierop maak ik indien gewenst een mozaïek of gebruik ik het als mal om er glas in te smelten. zodat je een glazen afdruk krijgt van de betreffende ledematen of voorwerpen.
Voor het laten maken van een gipsafdruk zwangere buik (gipsbuik) of mozaïek op gipsbuik verwijs ik u naar de pagina: "gipsafdruk buik" 
De kosten van het maken van een zwangere buik of van een mozaïek op gipsbuik vindt u op de pagina: "kosten gipsbuik" 
Naast het zelf bezig zijn in mijn atelier, vind ik het heel plezierig om mijn kennis te delen met anderen. U kunt in glasatelier "Tatchara" terecht voor een creatieve workshop; privé of in een groep van maximaal 5 personen.
Elke maandag middag van 13.30 tot 17.00 uur het ik een open workshop loop gerust binnen en zie of het iets voor u is.

"Glasatelier Tatchara"
Breda
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint